1. U bevindt zich hier:
  2. Home>
  3. Nieuws>
  4. BTW teruggave zonnepanelen

BTW teruggave zonnepanelen

Het terugvragen van de BTW op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen verkort de terugverdientijd met 1 a 2 jaar. Het is dus zonde om hier geen gebruik van te maken.

Wanneer kan ik de BTW terugvragen?

Indien u zonnepanelen na 20 Juni 2013 hebt laten plaatsen. Zijn uw zonnepanelen eerder geplaatst en heeft u zich niet als ondernemer aangemeld bij de Belastingdienst, dan kunt u helaas geen BTW meer terugvragen.

Wat moet ik doen?

Om u als ondernemer aan te melden bij de belastingdienst moet u dit formulier invullen. De belastingdienst neemt uw aanvraag in behandeling en registreert u als ondernemer. U ontvangt hiervan een bevestiging. In het eerste kalenderjaar moet u per kwartaal een btw-aangifte doen. U ontvangt hiervoor een aangiftebiljet. Aan het eind van het jaar ontvangt u de btw terug. Hierna kunt u verzoeken tot het opheffen van de administratieve verplichtingen op basis van de Kleine-ondernemersregeling (KOR).

Als u over het vierde kwartaal van 2013 via een aangifte verzoekt om teruggaaf van de BTW voor de aanschaf en installatie, kunt u gelijktijdig een verzoek indienen om met ingang van 1 januari 2014 ontheffing te krijgen van uw administratieve verplichtingen. Deze ontheffing heeft dan geen gevolgen voor het verzoek om teruggaaf. Op deze pagina vindt u meer informatie over het terugvragen van de BTW op zonnepanelen.

Meer informatie?

Als u zelf de aanvraag tot teruggave BTW op zonnepanelen wilt regelen kunt u in de medeling van het Ministerie van Financien exact lezen wat de voorwaarden zijn en hoe u moet handelen.