1. U bevindt zich hier:
  2. Home>
  3. Zonnepanelen>
  4. Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen

Landelijke subsidie zonnepanelen

Er is geen landelijke subsidie meer op zonnepanelen. Deze is in 2013 beeindigd. De subsidie op zonnepanelen bedroeg 15% van de aanschafwaarde en gold alleen op de zonnepanelen en overige materialen en dus niet op de installatiekosten. Zakelijke gebruikers kunnen nog steeds profiteren van de fiscale voordelen.

BTW op zonnepanelen terugvragen

Vanaf heden is het wel mogelijk om de BTW op uw zonnepanelen terug te krijgen. Deze regeling is in feite nog interessanter dan de eerdere subsidie regeling. Hiervoor moet u zich aanmelden als ondernemer. Lees hier verder over hoe u de BTW op zonnepanelen kunt terugvragen. 

Zonnepanelen zonder subsidie

Er is inmiddels geen subsidie meer op zonnepanelen. Maar inmiddels zijn zonnepanelen ook zonder subsidie zeer interessant. Vanwege prijsdalingen van rond de 30% in het afgelopen jaar zijn de terugverdientijden korter geworden en het te behalen rendement op uw investering is gestegen. Rendementen van 4% tot wel 8% zijn haalbaar. Dat is nog altijd meer dan wat u op uw spaargeld aan rente krijgt. Daarnaast kunt u wel de BTW op uw zonnepanelen terugvragen. Dit levert ongeveer een korting op van rond de 18%.

Fiscale voordelen zonnepanelen

Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende regelingen van de Belastingdienst op het gebied van duurzame en energiebesparende investeringen. Deze fiscale voordelen (EIA, KIA) maken het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen. U kunt tot wel 70% van uw investering aftrekken van uw fiscale winst.

Direct een advies en vrijblijvende offerte aanvragen?

Uw Bespaarinstallateur kan u adviseren bij de keuze van zonnepanelen en verzorgen de gehele installatie. Hebt u nog vragen of wilt u een offerte? Vul ons contactformulier in, dan krijgt u binnen 2 werkdagen een reactie van een Bespaarinstallateur bij u in de buurt.

Offerte aanvragen